Resurse educaționale deschise
Autor:
Nivel:
Descriere:
Condimentele sunt substanțe naturale sau sintetice utilizate pentru a adăuga aromă, gust, culoare sautextură alimentelor. Acestea pot fi obținute din plante, semințe, rădăcini, coji sau alte părți ale plantelor, șipot fi utilizate sub formă de pulbere, boabe sau uleiuri esențiale. Condimentele nu doar că îmbogățesc gustulpreparatelor, dar au și diverse beneficii pentru sănătate, având proprietăți antioxidante, antiinflamatorii saudigestive. Printre cele mai comune condimente se numără piperul, sarea, ardeiul iute, busuiocul, coriandrul,cimbrul și scorțișoara.
Tipul resursei:
Limba resursei:
Disciplina:
Data validării:
Scopul materialului:
Legatura web:
https://drive.google.com/open?id=1L5w3CyC1kXNlBPE9AyRVgOmIL2ZnRx-I
Licență: CC BY-NC-SA 4.0, Atribuire-necomercial-distribuire în condiţii identice 4.0 internaționalConținutul acestui material poate fi utilizat liber cu condiția menționării sursei și, unde e posibil, a autorului. Modificarea este permisă, iar materialele derivate trebuie, la rândul lor, să poată fi utilizate liber și modificate fără restricții.